Laat de rozijnen voor de vulling weken in een beetje water.
Voor het deeg: Meng alle soorten meel en hoop ze op op een werkblad.
Verdeel de overige deegingrediënten erover, behalve de marsepein.
Kneed alles tot een glad deeg.
Strooi wat extra meel over je handen als het deeg te plakkerig is.
Als het deeg te kruimelig blijft, voeg dan wat extra magere kwark toe.
Halveer het deeg.
Vet de binnenkant van een springvorm (24 cm) in met boter en bestuif met wat maïsgriesmeel.
Bekleed de bodem met bakpapier.
Leg een stuk vershoudfolie op een vochtig werkblad en leg een helft van het deeg erop.
Druk het plat en rol het met een deegroller rond uit.
Druk de springvorm erop om een cirkel te markeren.
Snijd de deegcirkel ongeveer twee centimeter groter uit dan de markering.
Leg de deegcirkel met behulp van de folie in de vorm.
Druk het deeg in de vorm en vorm een opstaande rand.
Haal de folie eraf.
Rol de marsepein op dezelfde manier uit tussen twee vellen folie.
Markeer met de springvorm en snijd de marsepein precies langs de markering uit.
Leg de marsepein met behulp van de folie op de deegbodem in de vorm.
Voor de vulling: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
Meng de appelpartjes met het maïs- of aardappelzetmeel, de suiker, kaneel en de amandelschaafsel.
Druk de rozijnen licht uit en meng ze door de appelvulling.
Verdeel het appelmengsel gelijkmatig in de vorm.
Verdeel de boterklontjes erover.
Rol het tweede stuk deeg op dezelfde manier uit als het eerste, markeer en snijd het een centimeter groter uit.
Leg de deegplaat met de folie op de taart en druk de randen aan.
Prik met een vork meerdere keren gaatjes in het deeg en bestrijk met de gecondenseerde melk.
Bak de taart in een niet voorverwarmde oven.
Bak de taart 10 minuten op 200°C met hete lucht, zet de temperatuur dan lager naar 175°C en bak nog 20 minuten.
Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Voor de glazuur: Roer de poedersuiker met de citroensap.
Bestrijk de nog warme taart hiermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Heerlijk met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.Wijnadvies:Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Sauternes past goed bij de zoete smaken van de appel en marsepein.