Doe het ei, de olie, het rozewater, de fanta, de suiker, vanillesuiker, kaneel, citroenschil, anijszaad, sesamzaad en amandelen in een schaal.
Roer alles goed door elkaar.
Meng de bakpoeder met het meel.
Voeg beetje bij beetje het meel toe aan het natte mengsel.
Kneed tot een stevig deeg, gebruik al het meel.
Vorm staafjes van het deeg.
Maak met een mes inkepingen in de staafjes.
Vorm de staafjes tot ringen en druk de uiteinden goed tegen elkaar.
Leg de koekjes op een bakblik.
Bestrijk ze met ei en decoreer eventueel met sesamzaad.
Bak de koekjes in het midden van de oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn.
Laat ze even afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de koekjes met een glas verse muntthee voor een authentiek Marokkaans moment.Wijnadvies: Geen wijnadvies van toepassing, lekkerder met thee.