Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het botermengsel.
Kneed het deeg kort tot een stevige bal.
Vorm van het deeg een lange staaf en snijd in stukjes.
Rol elk stukje uit tot een slangetje.
Vorm van de slangetjes kleine krakelingen.
Leg de krakelingen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Smelt de chocolade samen met de zonnebloemolie au-bain-marie.
Doop de krakelingen in de gesmolten chocolade.
Haal ze eruit met een vork en leg op bakpapier.
Bestrooi direct met sesamzaad, gehakte amandelen of nougatine.
Laat de chocolade uitharden voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de krakelingen op een mooi schaaltje met een mix van witte en bruine krakelingen voor een feestelijke presentatie.Wijnadvies: Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een Marokkaanse muntthee.