Schil de goudrenetten, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetlepels water en kook de ui en appelstukjes afgedekt op laag vuur gedurende 20 minuten, tot ze zacht zijn.
Voeg de fijngehakte dadels, gehakte walnoten en 50 ml witte wijnazijn toe aan het mengsel.
Breng op smaak met zout, gemberpoeder en cayennepeper.
Laat de chutney al roerend inkoken tot deze dik begint te worden.
Voeg de lichtbruine basterdsuiker en de resterende 50 ml witte wijnazijn toe.
Roer goed door en laat de chutney verder inkoken tot deze een dikke, maar niet kleverige, consistentie heeft.
Haal de chutney van het vuur en laat afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hoeveelheid chutney is goed voor één jampot. Goed afgesloten blijft de chutney maandenlang houdbaar.Serveertip:Serveer deze chutney als bijgerecht bij rauwe ham, kaasplankjes of op naanbrood. De chutney is ook een heerlijke toevoeging aan sandwiches.Wijnadvies:Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat, die de zoet-pittige smaak van de chutney aanvult.