Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gourmet Rijstschotel met Zeevruchten
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
rijst
▢
2
sjalotten
▢
1
teen
knoflook
gehakt
▢
1
chilipeper
▢
150
gram
wortel
in brunoise gesneden
▢
12
groene aspergetips
gesneden
▢
8
bosuien
fijngesneden
▢
150
gram
tofu
▢
150
gram
taugé
▢
Verse
koriander
▢
4
eieren
▢
Scheutje
melk
optioneel
▢
20
gamba's
gepeld
▢
Kroepoek
▢
Atjar
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak 4 gamba's fijn.
Klop de eieren los met een scheutje melk (optioneel), zout en peper en bak dunne omeletjes.
Fruit de sjalot, chilipeper en knoflook in een pan en voeg de gehakte garnalen toe.
Schep dit uit de pan en houd apart.
Bak de wortel aan met de groene asperges en voeg vervolgens de bosui en taugé toe.
Bak de blokjes tofu goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten en meng goed.
Bak de overgebleven gamba's kort aan in wat olie met knoflook.
Serveer de gebakken rijst met kroepoek en atjar.
Verdeel de gebakken tofu, omelet en garnalen over de rijst en garneer met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de rijst van tevoren stomen (zelfs een dag eerder) en vervolgens opbakken voor dit gerecht.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
415
kcal
|
koolhydraten:
53
g
|
Protein:
19
g
|
Vet:
13
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm