Gebakken rijst met garnalen

Gourmet Rijstschotel met Zeevruchten

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 1 chilipeper
  • 150 gram wortel in brunoise gesneden
  • 12 groene aspergetips gesneden
  • 8 bosuien fijngesneden
  • 150 gram tofu
  • 150 gram taugé
  • Verse koriander
  • 4 eieren
  • Scheutje melk optioneel
  • 20 gamba’s gepeld
  • Kroepoek
  • Atjar

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak 4 gamba’s fijn.
  • Klop de eieren los met een scheutje melk (optioneel), zout en peper en bak dunne omeletjes.
  • Fruit de sjalot, chilipeper en knoflook in een pan en voeg de gehakte garnalen toe.
  • Schep dit uit de pan en houd apart.
  • Bak de wortel aan met de groene asperges en voeg vervolgens de bosui en taugé toe.
  • Bak de blokjes tofu goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten en meng goed.
  • Bak de overgebleven gamba’s kort aan in wat olie met knoflook.
  • Serveer de gebakken rijst met kroepoek en atjar.
  • Verdeel de gebakken tofu, omelet en garnalen over de rijst en garneer met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de rijst van tevoren stomen (zelfs een dag eerder) en vervolgens opbakken voor dit gerecht.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 415 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 19 g | Vet: 13 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Vis
Land van herkomst Azië