Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gravad lax van Worldcook
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
hele
zalm
▢
100
gram
zeezout
▢
50
gram
suiker
▢
bos(jes)
dille
geknipt
▢
1
eetlepel
versgemalen peper
Instructies
Snijd in de lengte twee filets van de zalm (laat het vel eraan), zo dicht mogelijk tegen de graat.
Roer de zout, suiker, peper en dille door elkaar.
Leg een filet op een groot bord met het vel naar beneden en verdeel het kruidenmengsel erover.
Leg de tweede filet erop met het vel naar boven.
Leg hier een bord op en verzwaar het met een gewicht, zoals een blik of een fles melk.
Draai het geheel twee keer per dag om. Na drie dagen is het klaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
De gravad lax kan nog een paar dagen in de koelkast worden bewaard of ingevroren worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Zweden