Gravad lax van Worldcook

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele zalm
  • 100 gram zeezout
  • 50 gram suiker
  • bos(jes) dille geknipt
  • 1 eetlepel versgemalen peper

Instructies

  • Snijd in de lengte twee filets van de zalm (laat het vel eraan), zo dicht mogelijk tegen de graat.
  • Roer de zout, suiker, peper en dille door elkaar.
  • Leg een filet op een groot bord met het vel naar beneden en verdeel het kruidenmengsel erover.
  • Leg de tweede filet erop met het vel naar boven.
  • Leg hier een bord op en verzwaar het met een gewicht, zoals een blik of een fles melk.
  • Draai het geheel twee keer per dag om. Na drie dagen is het klaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

De gravad lax kan nog een paar dagen in de koelkast worden bewaard of ingevroren worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes / Vis / Zalm
Land van herkomst Zweden