Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene Asperges met Rode Pesto
Groene asperges met zelfgemaakte rode pesto. Een eenvoudig en smaakvol lentegerecht.
Porties:
2
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
500
gram
groene asperges
Voor de pesto:
▢
6
tomaten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
water
▢
3
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepels
pijnboompitten of cashewnoten
▢
4
eetlepels1 basilicum
▢
1
eetlepel
Parmezaanse kaas
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de pesto met een staafmixer tot een gladde pasta.
Leg de asperges in kokend water en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Verdeel de asperges over 2 borden en giet de pesto erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met verse pasta.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de groene asperges en rode pesto.
Soave: Een Italiaanse witte wijn met fruitige en bloemige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Saus
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen