Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartverwarmende Stumpelbonensoep met Spek
Een stevige en smaakvolle soep met spek, aardappelen en snijbonen, perfect voor een koude dag.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
300
g
spekbonen of snijbonen
diepvries
▢
500
g
aardappelen
▢
250
g
doorregen spekblokjes
▢
1 ½
liter
bouillon
van tablet mag
▢
Peper
▢
2
el
peterselie
Instructies
Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes.
Laat diepvriessnijbonen niet ontdooien.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Bak de spekblokjes uit in de pan.
Giet de bouillon bij het spek in de pan.
Voeg de aardappelen toe en laat 15 minuten koken.
Voeg de boontjes toe en kook nog 15 minuten.
Wrijf de aardappelen fijn in de soep.
Breng op smaak met peper.
Bestrooi de soep met peterselie voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met brood of roggebrood.
In plaats van spek kunt u ook ham gebruiken.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir.
Opmerkingen:
De soep is ook lekker met een scheutje room of melk.
Voeg eventueel andere groenten toe, zoals wortel of ui.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden