Verwarm het sesamzaad in een droge koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten en rooster het heel licht.
Pel en halveer de knoflook.
Doe de kikkererwten, 2-3 eetlepels vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, de yoghurt en 1 eetlepel olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde crème.
Voeg het citroensap toe en pureer kort nogmaals.
Breng de hummus op smaak met zout, versgemalen peper, suiker en cayennepeper.
Schep de hummus in een ondiepe kom en maak een spiraalvormig patroon met een theelepel.
Bedruppel de hummus met de resterende 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met paprikapoeder.
Strooi de fijngehakte peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de hummus met (geroosterde) pitabrood driehoekjes of groentesticks voor een lekkere en gezonde snack.Wijnadvies:Deze hummus gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.