Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
IJsbom verrassing voor kinderen
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pakje sterretjes
puddingvorm, van 1½ lt.
Koelkast
Ingrediënten
Voor de bom:
▢
1
cakerol
▢
1
dl
koffielikeur
bijv. Tia Maria
▢
½
l
koffie cappuccino ijs
▢
½
l
chocolade ijs
▢
½
l
Stracciatella ijs.
Voor de garnering:
▢
olie
▢
150
g
bittere chocolade
▢
1½
dl
slagroom
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
10
hulstblaadjes
Instructies
IJs:
Vorm dun invetten.
Met scherp mes cakerol in dunne plakken snijden.
Binnenkant van de vorm ermee bekleden.
Besprenkelen met koffielikeur.
Met steeds weer in koud water gedoopte lepel een dikke laag Koffie/ cappuccino ijs op de
cakeplakjes uitstrijken.
Afgedekt in de diepvriezer in 1 uur laten bevriezen.
Op dezelfde wijze een laag chocolade ijs uitstrijken.
Afgedekt in diepvriezer in 1 uur laten bevriezen.
Vorm verder opvullen met Stracciatella ijs.
Afgedekt in de diepvriezer 2 uur laten bevriezen.
Blaadjes afspoelen en goed droogdeppen.
Aan één kant licht bestrijken met olie.
Au bainmarie chocolade laten smelten.
Blaadjes met ingevette kant door gesmolten chocolade halen.
In koelkast laten opstijven.
Chocolade voorzichtig van hulstblaadjes afhalen.
Garnering:
Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen.
Overdoen in een spuitzak met kartelmond.
IJsbom 15 min. voor gebruik uit diepvriezer halen.
Vorm enige tellen in heet water dompelen.
Platte schaal op vorm leggen.
Samen keren en bom op schaal laten glijden.
Garneren met toefjes slagroom en chocolade hulstblaadjes.
In hart van cakerolletjes vuursterretjes steken.
Aansteken en opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
/
Kinderkoken