Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse kalfsgehaktrol met veldsla
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een theedoek
keukentouw
Ingrediënten
▢
500
gram
kalfsgehakt
▢
50
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
2
eieren
▢
200
gram
veldsla of rucola
raketkruid
▢
2
eetlepels
boter
▢
100
gram
rauwe ham in plakjes
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
geperste teentjes knoflook
▢
200
gram
gepelde tomaten in stukjes
▢
paprikapoeder
▢
zout
peper
▢
100
gram
volle yoghurt
Instructies
Vermeng het gehakt met de kaas en de eieren.
Snijd 2/3 deel van de veldsla grof.
Bestrijk de theedoek op een werkblad met boter en schik daarop van de gesneden veldsla een rechthoek.
gesneden veldsla een rechthoek.
Verdeel er het gehaktmengsel over en beleg het met plakjes ham.
Verdeel daar de hele bladeren veldsla over.
Vorm het geheel met behulp van de doek tot een rol.
Rol de doek strak om de gehaktrol en bind hem met keukentouw op.
Kook de gehaktrol in de doek in ruim kokend water met zout ± 30 minuten.
Bak in de olie de knoflook ± 10 minuten zachtjes.
Voeg de tomaat, paprika, zout en peper toe en breng dit aan de kook.
Roer er de yoghurt door en verwarm de saus.
Neem de gehaktrol uit de doek en snijd hem in plakken.
Serveer met de tomaten-yoghurtsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië