Italiaanse kalfsgehaktrol met veldsla
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram kalfsgehakt
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 200 gram veldsla of rucola raketkruid
- 2 eetlepels boter
- 100 gram rauwe ham in plakjes
- 2 eetlepels olie
- 2 geperste teentjes knoflook
- 200 gram gepelde tomaten in stukjes
- paprikapoeder
- zout peper
- 100 gram volle yoghurt
Instructies
- Vermeng het gehakt met de kaas en de eieren.
- Snijd 2/3 deel van de veldsla grof.
- Bestrijk de theedoek op een werkblad met boter en schik daarop van de gesneden veldsla een rechthoek.
- gesneden veldsla een rechthoek.
- Verdeel er het gehaktmengsel over en beleg het met plakjes ham.
- Verdeel daar de hele bladeren veldsla over.
- Vorm het geheel met behulp van de doek tot een rol.
- Rol de doek strak om de gehaktrol en bind hem met keukentouw op.
- Kook de gehaktrol in de doek in ruim kokend water met zout ± 30 minuten.
- Bak in de olie de knoflook ± 10 minuten zachtjes.
- Voeg de tomaat, paprika, zout en peper toe en breng dit aan de kook.
- Roer er de yoghurt door en verwarm de saus.
- Neem de gehaktrol uit de doek en snijd hem in plakken.
- Serveer met de tomaten-yoghurtsaus.