Italiaanse kalfsgehaktrol met veldsla

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 200 gram veldsla of rucola raketkruid
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram rauwe ham in plakjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 200 gram gepelde tomaten in stukjes
  • paprikapoeder
  • zout peper
  • 100 gram volle yoghurt

Instructies

  • Vermeng het gehakt met de kaas en de eieren.
  • Snijd 2/3 deel van de veldsla grof.
  • Bestrijk de theedoek op een werkblad met boter en schik daarop van de gesneden veldsla een rechthoek.
  • gesneden veldsla een rechthoek.
  • Verdeel er het gehaktmengsel over en beleg het met plakjes ham.
  • Verdeel daar de hele bladeren veldsla over.
  • Vorm het geheel met behulp van de doek tot een rol.
  • Rol de doek strak om de gehaktrol en bind hem met keukentouw op.
  • Kook de gehaktrol in de doek in ruim kokend water met zout ± 30 minuten.
  • Bak in de olie de knoflook ± 10 minuten zachtjes.
  • Voeg de tomaat, paprika, zout en peper toe en breng dit aan de kook.
  • Roer er de yoghurt door en verwarm de saus.
  • Neem de gehaktrol uit de doek en snijd hem in plakken.
  • Serveer met de tomaten-yoghurtsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië