Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Japanse Biefstuk met Gemengde Groenten en Snelkookrijst
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Wok
Ingrediënten
▢
300
g
snelkookrijst
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
4
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
1
eetlepel
lichtbruine basterdsuiker
▢
4
biefstukken
▢
2
schaaltjes
Japanse wokgroenten à 400 g
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Pers de knoflook uit in een kom en roer de sesamolie, Japanse sojasaus en lichtbruine basterdsuiker erdoor.
Leg de biefstukken in een ondiepe schaal, verdeel de marinade erover en laat deze 10 minuten intrekken.
Verhit een grillpan.
Haal het vlees uit de marinade en grill het ongeveer 2 minuten aan elke kant tot het van buiten bruin is en van binnen rosé.
Verhit in een wok de zonnebloemolie.
Roerbak de Japanse wokgroenten gedurende 5 minuten en schep de meegeleverde teriyakisaus erdoor.
Verdeel de gebakken biefstuk, de rijst en de wokgroenten over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Gallo Sierra Valley Merlot, met zijn fruitige en soepele karakter, vormt een heerlijke aanvulling op dit Japanse gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
56
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij