Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Japanse Bouillonfondue met Kip, Vis en Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
fonduepan
netje voor fondue,
kommen voor dipsaus
Ingrediënten
▢
1
liter
kippenbouillon
zelfgemaakt of van tablet
▢
4
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
1 ½
teentje
knoflook
geperst
▢
200
g
kipfilet
in stukken
▢
200
g
tilapiafilet
in stukken
▢
250
g
kastanjechampignons
schoongeveegd
▢
1
courgette
in plakken
▢
200
g
sugar snaps
▢
1
rode paprika
in repen
▢
1
pak
tofu naturel
375 g, in blokjes
Instructies
Breng de bouillon aan de kook.
Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin.
Maak een dipsaus van de sojasaus, citroensap en geperste knoflook.
Breng op smaak met peper.
Doop met behulp van een fondue-netje de stukjes kip, vis, groenten en tofu enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis gaar is.
Dip de gegaarde kip, vis, groenten en tofu vervolgens even in de dipsaus.
Klaar met eten?
Schenk het restje van de dipsaus in de bouillon en serveer deze als soep.
Geniet van de bouillonfondue met een variatie aan smaken!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte Pinot Grigio past goed bij de diverse smaken van de bouillonfondue.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
2.4
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Vis
Land van herkomst
Japan