Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaascrème met Portdruiven en Appel
Feestelijk hapje met romige kaascrème, in port gemarineerde druiven en frisse appel.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
marineren
1
uur
uur
Total time
1
uur
uur
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
borden
handmixer
keukenpapier
kommen
spuitzak met grove kartelmond,
Ingrediënten
▢
1
groene appel
Granny Smith
▢
1
zakje
walnoten
45 g, Baukje
▢
1
theelepel
citroensap
▢
150
g
gorgonzola
▢
100
g
witte druiven
▢
2
el
slagroom
▢
2
eetlepels
rode port
▢
75
g
roomkaas
▢
8
roggesnacks
pakje 250 g, Van der Meulen
▢
Peper
Instructies
Was de druiven, halveer en verwijder de pitjes.
Roer de druiven en port door elkaar en zet afgedekt ± 1 uur in de koelkast.
Verkruimel de gorgonzola, roer er roomkaas en slagroom door en klop tot een crème.
Breng op smaak met peper.
Doe de kaascrème in de spuitzak en leg in de koelkast.
Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis, snijd in plakjes en besprenkel met citroensap.
Neem de kaascrème ± 5 minuten voor serveren uit de koelkast.
Laat de druiven uitlekken op keukenpapier.
Spuit rozetten kaascrème op bordjes, schep de druiven ernaast en schik de appelplakjes in een waaier.
Garneer met walnoten en roggesnacks.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als amuse of borrelhapje.
Wijnadvies:
Een glas rode port, of een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Borrelhapjes
/
Dessert - Nagerecht
/
Kaas
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch