Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in kleine stukjes.
Pel en snipper het sjalotje.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak het sjalotje met chilipoeder zachtjes ± 2 minuten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en roer de bloem erdoor.
Voeg al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toe en blijf roeren tot een dik gebonden saus ontstaat.
Roer de walnoten, kaasstukjes en de helft van de fijngeknipte peterselie erdoor.
Schenk de kaassaus in een diep bord en laat afkoelen.
Laat de saus ± 1 uur opstijven in de koelkast.
Klop het ei met 1 el water los in een ander diep bord.
Strooi het paneermeel uit op een plat bord.
Snijd de koude kaasmassa in 8 puntjes en vorm tot kroketjes met koele handen.
Haal de kroketjes eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel, zodat alle kanten bedekt zijn.
Herhaal dit en zet de kroketjes afgedekt in de koelkast.
Roer een sausje van de Biogarde, mierikswortel, de rest van de peterselie, zout en peper.
Was de tomaat en snijd in 8 partjes.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175 °C en frituur de kroketjes in ± 3 minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken in een vergiet, leg ze op een schaal en garneer met peterselie en tomaat.
Geef de mierikswortelsaus er apart bij.
Serveer met een salade van lollo rosso en bruin stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de kaaskroketjes met een frisse salade en bruin stokbrood voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij de kaaskroketjes.