Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kaassaus van Henk Molenberg
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
30
g
bloem
▢
0.5
l
melk
▢
50
g
gerpaste oude kaas
▢
peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Smelt de boter en roer er de bloem door.
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan.
Laat de saus op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de kaas toe en roer deze door de saus tot hij is gesmolten.
Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze kaassaus bij bloemkool en gerechten met macaroni of eieren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Saus