Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasvlinders met sesamzaad
Knapperige kaasvlinders met sesamzaad, een heerlijk hartig hapje voor bij de borrel.
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
▢
8
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1
eiwit
▢
80
gram
geraspte belegen kaas
▢
1 ½
eetlepel
sesamzaad
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bestrijk de plakjes met eiwit.
Verdeel de kaas, sesamzaad, peper en zout erover.
Leg telkens 2 plakjes op elkaar.
Rol de zijkanten naar het midden op.
Snijd in plakjes van 1 cm dik.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 15 minuten op 200°C tot goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm of koud.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
0.1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Kaas
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch