Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsvlees met Parmaham en Salie in Marsalasaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
cocktailprikkers
Ingrediënten
6 personen:
▢
1
kg
aardappels
vastkokende Lady Cristl
▢
3
courgettes
▢
1
zakje
Italiaanse kruiden
verse
▢
6
eetlepel(s)
olijfolie
▢
6
kalfsentrecotes
op kamertemperatuur
▢
6
plakken
Parmaham
▢
6
eetlepel(s)
Marsala
dessertwijn uit Sicilië
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappelen en snijdt ze in dunnen plakjes.
Snijdt de courgettes in dunne plakjes.
Leg de aardappel en courgetteplakjes om en om in rijen op de ingevette bakplaat.
Ris de tijm van de takjes en strooi deze met zout en peper over de schijfjes.
Sprenkel er 4 el olijfolie over.
Schuif de bakplaat 45 minuten in de hete oven.
Bestrooi de kalfsentrecotes met zout en peper, leg er een vers salieblaadje op (uit de It. kruidenmix).
Wikkel een plak Parmaham om de de entrecote en zet vast met prikker.
Tien minuten voor de ovenschotel klaar is, 2 el olie verhitten in een koekenpan.
Bak de entrecotes op hoog vuur in 2 min. bruin.
Schenk de Marsala er bij en laat nog 2-3 min. op medium vuur doorgaren.
Draai het vlees halverwege.
Het mag vanbinnen nog rosé zijn.
Serveer de aardappels en courgette op warme borden, leg het vlees erop en lepel de saus uit de pan erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië