Kalfsvlees met Parmaham en Salie in Marsalasaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

6 personen:

  • 1 kg aardappels vastkokende Lady Cristl
  • 3 courgettes
  • 1 zakje Italiaanse kruiden verse
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 kalfsentrecotes op kamertemperatuur
  • 6 plakken Parmaham
  • 6 eetlepel(s) Marsala dessertwijn uit Sicilië

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen en snijdt ze in dunnen plakjes.
  • Snijdt de courgettes in dunne plakjes.
  • Leg de aardappel en courgetteplakjes om en om in rijen op de ingevette bakplaat.
  • Ris de tijm van de takjes en strooi deze met zout en peper over de schijfjes.
  • Sprenkel er 4 el olijfolie over.
  • Schuif de bakplaat 45 minuten in de hete oven.
  • Bestrooi de kalfsentrecotes met zout en peper, leg er een vers salieblaadje op (uit de It. kruidenmix).
  • Wikkel een plak Parmaham om de de entrecote en zet vast met prikker.
  • Tien minuten voor de ovenschotel klaar is, 2 el olie verhitten in een koekenpan.
  • Bak de entrecotes op hoog vuur in 2 min. bruin.
  • Schenk de Marsala er bij en laat nog 2-3 min. op medium vuur doorgaren.
  • Draai het vlees halverwege.
  • Het mag vanbinnen nog rosé zijn.
  • Serveer de aardappels en courgette op warme borden, leg het vlees erop en lepel de saus uit de pan erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Italië