Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
6 personen:
- 1 kg aardappels vastkokende Lady Cristl
- 3 courgettes
- 1 zakje Italiaanse kruiden verse
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 6 kalfsentrecotes op kamertemperatuur
- 6 plakken Parmaham
- 6 eetlepel(s) Marsala dessertwijn uit Sicilië
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappelen en snijdt ze in dunnen plakjes.
- Snijdt de courgettes in dunne plakjes.
- Leg de aardappel en courgetteplakjes om en om in rijen op de ingevette bakplaat.
- Ris de tijm van de takjes en strooi deze met zout en peper over de schijfjes.
- Sprenkel er 4 el olijfolie over.
- Schuif de bakplaat 45 minuten in de hete oven.
- Bestrooi de kalfsentrecotes met zout en peper, leg er een vers salieblaadje op (uit de It. kruidenmix).
- Wikkel een plak Parmaham om de de entrecote en zet vast met prikker.
- Tien minuten voor de ovenschotel klaar is, 2 el olie verhitten in een koekenpan.
- Bak de entrecotes op hoog vuur in 2 min. bruin.
- Schenk de Marsala er bij en laat nog 2-3 min. op medium vuur doorgaren.
- Draai het vlees halverwege.
- Het mag vanbinnen nog rosé zijn.
- Serveer de aardappels en courgette op warme borden, leg het vlees erop en lepel de saus uit de pan erover.