Bak de kalkoenfiletreepjes in wat olie samen met spekreepjes, kippenlevertjes, ui, prei, champignons, tijm en majoraan.
Bestrooi het mengsel met een beetje bloem en voeg de bouillon in delen toe.
Roer van het vuur af 2 eierdooiers door het mengsel.
Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes.
Snijd uit 1-2 bladerdeeglapjes repen van 1 cm breed en bevestig deze met ei op de rand van de schaaltjes.
Snijd uit 4 andere bladerdeeglapjes dekseltjes ter grootte van de ovenschaaltjes.
Druk de dekseltjes op de deegranden en bestrijk ze met ei.
Plaats de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 200°C en bak ze gedurende 35-40 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de kalkoenragout met gekookte Hollandse groenten zoals worteltjes of spruitjes en een frisse groene salade.Wijnadvies:Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij dit gerecht. De romige textuur van de wijn vult de rijke smaken van de kalkoenragout mooi aan.