Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Kaneel-Honingparfait met Calvados en Kaneellikeur
Een verfijnd nagerecht van twee lagen parfait, honing en kaneel, verrijkt met calvados en kaneellikeur voor een feestelijke afsluiting van je diner.
Porties:
8
(plus minimaal 4 uur in de vriezer)
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Metalen geribbelde cakevorm (reerug)
Pan met heet water (au bain-marie)
Ingrediënten
Voor de honingparfait:
▢
6
eidooiers
▢
100
g
honing
▢
3
dl
slagroom
▢
1
eetlepel
calvados
eau de vie van appel
Voor de kaneelparfait:
▢
75
g
suiker
▢
4
kaneelstokjes
▢
5
eidooiers
▢
½
theelepel
gemalen kaneel
▢
3
dl
slagroom
▢
1
eetlepel
kaneellikeur
Instructies
Honingparfait:
Klop de eidooiers met de honing in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) tot een romig mengsel.
Laat het al roerende afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel de room en calvados door het dooiermengsel.
Schep het mengsel in de vorm en zet 30 minuten in de vriezer.
Kaneelparfait:
Breng 50 g suiker met 1 dl water aan de kook.
Voeg de kaneelstokjes toe en laat het stroopje zachtjes tot de helft inkoken.
Zeef de vloeistof en laat iets afkoelen.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker, het kaneelstroopje en gemalen kaneel au bain-marie tot een romig mengsel.
Laat het al roerende afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel de room en kaneellikeur door het dooiermengsel.
Schep de kaneelparfait op de honingparfait en zet het geheel minimaal 4 uur in de vriezer om op te stijven.
Afwerken:
Stort de parfait op een grote schaal en snijd in plakjes om te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Bij dit rijke en romige dessert past een
Late Harvest Riesling
of een
Sauternes
, die de zoetheid van de honing en kaneel perfect aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
270
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
50
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst