Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaneeltoetje met Karamelsaus en Warme Kersen
Porties:
4
personen
+ 12 uur bevriezen
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Cakevorm
Bak met warm water
Pannetje
Spatel
Magnetron of kookplaat
Ingrediënten
▢
3
eidooiers
▢
75
g
suiker
▢
4
eetlepels
kaneellikeur
▢
4
eetlepels
droge witte wijn
▢
50
g
bitterkoekjes
verkruimeld
▢
1
eetlepel
amandellikeur
▢
¼
liter
slagroom
stijfgeklopt
▢
100
g
suiker
voor de karamelsaus
▢
75
g
hazelnoten
grof gehakt
▢
1
pot
kersen
ontpit
▢
Voor de Karamelsaus:
▢
100
g
suiker
▢
2
eetlepels
water
Instructies
Zet een kom met eidooiers en 75g suiker in een bak met warm water en klop gedurende 10 minuten tot een dikke, lichtgele en schuimige massa.
Voeg de kaneellikeur toe en klop nogmaals door.
Breng de witte wijn aan de kook en klop het eimengsel er straalsgewijs doorheen.
Laat op laag vuur licht binden tot een dunne vla zonder te koken.
Laat afkoelen en roer af en toe om.
Besprenkel de verkruimelde bitterkoekjes met amandellikeur.
Spatel het mengsel van bitterkoekjes en de stijfgeklopte slagroom door de vla.
Schep het mengsel in een kleine cakevorm en laat het 12 uur in de diepvriezer bevriezen.
Voor de karamelsaus: Verwarm 100g suiker met 2 eetlepels water in een pannetje totdat de suiker smelt.
Roer het overige water erdoor wanneer de suiker begint te kleuren.
Zet het vuur iets hoger en blijf roeren totdat een stroperige saus ontstaat.
Roer de hazelnoten erdoor.
Verwarm de kersen in hun eigen sap.
Snijd het kaneelijs in 8 dikke plakken en snijd uit elke plak grote ruiten.
Leg steeds 2 ijsruiten op een bordje, schep er wat karamelsaus overheen en voeg de uitgelekte warme kersen toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kaneeltoetje met karamelsaus en warme kersen is heerlijk te combineren met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een krachtige port.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
50
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Frankrijk
Feestdagen etc
Kerst