Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karamel Macadamia Brownie IJstaart
Een verfrissende brownie ijstaart met frambozen, karamelnoten en witte chocolade.
Porties:
8
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
beslagkom
Mixer met gardes
spuitzak
Ingrediënten
▢
1
pak
Dr. Oetker Brownies Choco
▢
50
g
boter
kamertemperatuur
▢
100
ml
water
▢
200
g
schepijs
smaak naar keuze
▢
125
g
frambozen
▢
50
g
macadamianoten
▢
3
el
suiker
▢
25
g
witte chocolade
in stukjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Klop de boter zacht en romig in een beslagkom (niet luchtig kloppen).
Voeg de browniemix en het water toe en meng goed door elkaar op de laagste stand.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Bak de brownie in circa 40 minuten gaar tot de bovenkant mooi glanzend is.
Laat even afkoelen.
Snijd de brownie horizontaal in twee gelijke helften.
Plaats de onderste helft op een schaal die in de vriezer past.
Schep het ijs erop en verdeel gelijkmatig.
Halveer de frambozen (houd er 8 apart) en druk ze in het ijs.
Plaats de bovenste helft van de brownie erop en druk voorzichtig aan.
Laat de taart minstens een uur in de vriezer bevriezen.
Karamelliseer de macadamianoten door de suiker in een kleine koekenpan op middelhoog vuur te verwarmen.
Verdeel de suiker over de bodem zonder te roeren tot deze lichtbruin kleurt.
Meng de noten snel door de gesmolten suiker en giet op een bakplaat met bakpapier.
Laat afkoelen.
Smelt de witte chocolade door deze in een spuitzakje te plaatsen en het zakje in een glas met heet water te zetten.
Haal de brownie uit de vriezer en snijd in 8 gelijke stukken.
Controleer of de witte chocolade gesmolten is, knip een klein puntje van het spuitzakje en versier de stukken met slierten chocolade.
Garneer met de resterende frambozen en de gekarameliseerde macadamianoten.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Kies voor een volle dessertwijn zoals een Pedro Ximénez of een chocoladige stout voor een rijke smaakervaring.
Voedingswaarden
Calories:
465
kcal
|
koolhydraten:
46
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Feestdagen etc
Kerst