Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Karamelsaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge pan
Ingrediënten
▢
50
ml
water
▢
200
gram
suiker
▢
175
ml
slagroom
▢
20
gram
boter
op kamertemperatuur
▢
snuf
zeezout
Instructies
Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng het aan de kook.
Laat het koken tot een goudbruine karamel ontstaat.
Verwarm ondertussen de slagroom tot tegen het kookpunt.
Voeg als de karamel goudbruin is de room toe en roer goed door elkaar.
Blijf doorroeren tot een gladde saus.
Haal van het vuur, voeg de boter en een snuf zout toe en roer nog even goed door.
Roer de karamelsaus tijdens het afkoelen nog een paar keer goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
LET OP KARAMEL KAN HEEL HEET ZIJN!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus