Karamelsaus

Karamelsaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 ml water
  • 200 gram suiker
  • 175 ml slagroom
  • 20 gram boter op kamertemperatuur
  • snuf zeezout

Instructies

  • Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng het aan de kook.
  • Laat het koken tot een goudbruine karamel ontstaat.
  • Verwarm ondertussen de slagroom tot tegen het kookpunt.
  • Voeg als de karamel goudbruin is de room toe en roer goed door elkaar.
  • Blijf doorroeren tot een gladde saus.
  • Haal van het vuur, voeg de boter en een snuf zout toe en roer nog even goed door.
  • Roer de karamelsaus tijdens het afkoelen nog een paar keer goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

LET OP KARAMEL KAN HEEL HEET ZIJN!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus