Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kastanjebrood met chocolade
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
kastanjes
▢
1
lit.
melk
▢
½
staafje vanille
▢
150
g
suiker
▢
250
g
fondant chocolade
▢
2
snuifjes zout
Instructies
Maak een insnijding over de hele omtrek van de kastanjes, dwars door pet en velletje.
Zet ze op in water en laat 15 minuten koken.
Haal ze een na een uit het water en pet ze onmiddellijk.
Breng de melk met het gebroken vanillestaafje aan de kook.
Laat er de kastanjes in koken: ongeveer 40 minuten, tot ze goed mals zijn.
Maak er fijne puree van.
Voeg bij deze puree (die nog warm is), de suiker, de geraspte in een weinig melk gesmolten chocolade, de boter en het zout.
Meng alles goed om een zeer homogeen deeg te bekomen.
Beboter een rechthoekige vorm, leg er aluminiumpapier in, smeer dit lichtjes in met olie en leg hierop het kastanjedeeg.
Laat gedurende 24 uren in de koelkast verharden en haal pas uit de vorm net voor het opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er, eventueel, een Engelse crème-saus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Chocolade
/
Dessert