Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kersenstruif
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
Gram
Kersen
Ontpitte
▢
8
eetlepel(s)
Suiker
▢
50
Gram
Bloem
▢
2
Eieren
▢
1
Deciliter
Melk
▢
2
eetlepel(s)
Brandewijn
▢
1
eetlepel(s)
Aardappelzetmeel
Instructies
Voeg 2 deciliter water en 3 eetlepels suiker toe aan de kersen, breng dit aan de kook en kook het gedurende 10 minuten.
Schep de kersen eruit (bewaar de siroop) en doe die in een ovenschaal of verdeel ze over 4 kleine ovenschaaltjes.
Klop de bloem, eieren, rest van de suiker en melk door elkaar en giet dit over de kersen.
Bak dit 25 minuten op 200 graden (iets korter als je kleine bakjes gebruikt).
Verhit intussen de kersensiroop.
Los het zetmeel op in de brandewijn en roer dat door de siroop.
Verhit tot het begint te binden.
Giet de saus over de kersenstruif.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland