Kersenstruif

Kersenstruif

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 Gram Kersen Ontpitte
  • 8 eetlepel(s) Suiker
  • 50 Gram Bloem
  • 2 Eieren
  • 1 Deciliter Melk
  • 2 eetlepel(s) Brandewijn
  • 1 eetlepel(s) Aardappelzetmeel

Instructies

  • Voeg 2 deciliter water en 3 eetlepels suiker toe aan de kersen, breng dit aan de kook en kook het gedurende 10 minuten.
  • Schep de kersen eruit (bewaar de siroop) en doe die in een ovenschaal of verdeel ze over 4 kleine ovenschaaltjes.
  • Klop de bloem, eieren, rest van de suiker en melk door elkaar en giet dit over de kersen.
  • Bak dit 25 minuten op 200 graden (iets korter als je kleine bakjes gebruikt).
  • Verhit intussen de kersensiroop.
  • Los het zetmeel op in de brandewijn en roer dat door de siroop.
  • Verhit tot het begint te binden.
  • Giet de saus over de kersenstruif.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nederland