Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 Gram Kersen Ontpitte
- 8 eetlepel(s) Suiker
- 50 Gram Bloem
- 2 Eieren
- 1 Deciliter Melk
- 2 eetlepel(s) Brandewijn
- 1 eetlepel(s) Aardappelzetmeel
Instructies
- Voeg 2 deciliter water en 3 eetlepels suiker toe aan de kersen, breng dit aan de kook en kook het gedurende 10 minuten.
- Schep de kersen eruit (bewaar de siroop) en doe die in een ovenschaal of verdeel ze over 4 kleine ovenschaaltjes.
- Klop de bloem, eieren, rest van de suiker en melk door elkaar en giet dit over de kersen.
- Bak dit 25 minuten op 200 graden (iets korter als je kleine bakjes gebruikt).
- Verhit intussen de kersensiroop.
- Los het zetmeel op in de brandewijn en roer dat door de siroop.
- Verhit tot het begint te binden.
- Giet de saus over de kersenstruif.