Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstomaten met pesto
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
kop
versgehakte peterselie
(= 250 ml)
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
pijnboompitten
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
¼
kop
verse basilicumblaadjes
▢
15
gram
boter op kamertemperatuur
▢
500
gram
kerstomaatjes
▢
versgemalen peper
Instructies
De peterselie, de knoflook, de pijnboompitten en de olie in de keukenmachine of met de mixer pureren.
De overige ingrediënten, behalve de kerstomaatjes, toevoegen en goed mixen.
De kapjes van de tomaten afsnijden en een lepeltje pestomengsel in elk tomaatje scheppen.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
De tomaatjes een klein beetje leegschrapen, zo kunnen ze beter worden gevuld.
Deze hapjes kunnen ca. 2 uur van tevoren worden gemaakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koude Hapjes
/
Tapas
Land van herkomst
Spanje