Kerstomaten met pesto

Kerstomaten met pesto

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kop versgehakte peterselie (= 250 ml)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • ¼ kop verse basilicumblaadjes
  • 15 gram boter op kamertemperatuur
  • 500 gram kerstomaatjes
  • versgemalen peper

Instructies

  • De peterselie, de knoflook, de pijnboompitten en de olie in de keukenmachine of met de mixer pureren.
  • De overige ingrediënten, behalve de kerstomaatjes, toevoegen en goed mixen.
  • De kapjes van de tomaten afsnijden en een lepeltje pestomengsel in elk tomaatje scheppen.
  • Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Notities / Tips / Wijnadvies

De tomaatjes een klein beetje leegschrapen, zo kunnen ze beter worden gevuld.
Deze hapjes kunnen ca. 2 uur van tevoren worden gemaakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes / Tapas
Land van herkomst Spanje