Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kop versgehakte peterselie (= 250 ml)
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- ¼ kop verse basilicumblaadjes
- 15 gram boter op kamertemperatuur
- 500 gram kerstomaatjes
- versgemalen peper
Instructies
- De peterselie, de knoflook, de pijnboompitten en de olie in de keukenmachine of met de mixer pureren.
- De overige ingrediënten, behalve de kerstomaatjes, toevoegen en goed mixen.
- De kapjes van de tomaten afsnijden en een lepeltje pestomengsel in elk tomaatje scheppen.
- Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
De tomaatjes een klein beetje leegschrapen, zo kunnen ze beter worden gevuld.
Deze hapjes kunnen ca. 2 uur van tevoren worden gemaakt.
Deze hapjes kunnen ca. 2 uur van tevoren worden gemaakt.