Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip in currykokossaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
sausmix
uit pak
▢
Marinademix
uit pak
▢
1
pak
Indiase Kip Korma
à 2 zakjes
▢
1
schaaltje
kipfiletblokjes
ca. 350 g
▢
300
g
basmatirijst
▢
1
zakje
waspeen
500 g
▢
75
g
rozijnen
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
pak
doperwten extra fijn
diepvries, 300 g
▢
zout
▢
peper
Instructies
Marinademix (uit pak) mengen met 100 ml water en hierin kipfilet ca. 15 minuten
marineren.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Waspeen in ca. 12 minuten koken.
Intussen rozijnen wellen in heet water.
In braadpan olie verhitten.
Kip in ca. 3 minuten rondom bruin bakken.
Doperwten bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
350 ml water en sausmix (uit pak) toevoegen aan kipmengsel.
Al roerend aan kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Laatste minuut rozijnen en gare worteltjes toevoegen.
Rijst en doperwten vermengen en op smaak brengen met zout en peper.
Kipkorma serveren met rijstmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
India