Kip in currykokossaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • sausmix uit pak
  • Marinademix uit pak
  • 1 pak Indiase Kip Korma à 2 zakjes
  • 1 schaaltje kipfiletblokjes ca. 350 g
  • 300 g basmatirijst
  • 1 zakje waspeen 500 g
  • 75 g rozijnen
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 pak doperwten extra fijn diepvries, 300 g
  • zout
  • peper

Instructies

  • Marinademix (uit pak) mengen met 100 ml water en hierin kipfilet ca. 15 minuten
  • marineren.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Waspeen in ca. 12 minuten koken.
  • Intussen rozijnen wellen in heet water.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Kip in ca. 3 minuten rondom bruin bakken.
  • Doperwten bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • 350 ml water en sausmix (uit pak) toevoegen aan kipmengsel.
  • Al roerend aan kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Laatste minuut rozijnen en gare worteltjes toevoegen.
  • Rijst en doperwten vermengen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Kipkorma serveren met rijstmengsel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst India