Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipfilet met couscous van Onbekende Auteur
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
grillpan
Ingrediënten
▢
4
kip
▢
300
gram
couscous
instant
▢
3
rijpe
tomaten
▢
1
ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
rozijnen
▢
peper
▢
olijfolie
▢
¼
liter
kippenbouillon
heet water met bouillonblokje
▢
zout
Instructies
Voorbereiding:
Snij de kipfilets horizontaal door midden (kan je ook door de slager of poelier laten doen).
Meng de peper, zout, organo, thijm, rozemarijn en de olie vrijf dit over de kipfilets, 1/2 tot 3 uur laten marineren in de koelkast.
Snij de tomaat en de ui in 2*2 cm blokjes evt opbergen in de koelkast.
Snij de knoflook in plakjes (als je er niet van houd kan je dit ook weglaten).
Weeg de cous cous af.
Maak de bouillon.
Afmaken:
Verwarm de grillpan (kan evt ook op de bbq).
Als de pan warm is doe de kipfilets in de pan en zet het vuur hoog.
Als de kip voorzien is van grillstrepen draaien wij hem om.
Als ook deze kant ook voorzien is van grillstrepen draai het vuur laag.
Zet de wok(hapjes pan mag ook ) doe hierin 6 eetlepes olie (als je er minder in doet gaat de cous cous plakken).
Als de olie warm bakken de ui en knoflook bruin.
Doe de tomaat erbij als de tomaat gaar wordt (begint purre te worden) doen we de cous cous erbij.
Laat de cous goed warm worden (dan neemt het het vocht gelijk op).
Voeg de peper zout(niet te weinig want de cous cous heeft weinig smaak vanzichzelf) rozijnen en de helft van de boullion toe.
Blijf roeren tot het vocht is opgenoen voeg nu de rest van de bouillon toe.
Even roeren vuur uit 3 min wachten.
Doe de cous cous op het bord de kipfilet erop en smullen maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Oosters