Kipfilet met couscous van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kip
  • 300 gram couscous instant
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel(s) rozijnen
  • peper
  • olijfolie
  • ¼ liter kippenbouillon heet water met bouillonblokje
  • zout

Instructies

Voorbereiding:

  • Snij de kipfilets horizontaal door midden (kan je ook door de slager of poelier laten doen).
  • Meng de peper, zout, organo, thijm, rozemarijn en de olie vrijf dit over de kipfilets, 1/2 tot 3 uur laten marineren in de koelkast.
  • Snij de tomaat en de ui in 2*2 cm blokjes evt opbergen in de koelkast.
  • Snij de knoflook in plakjes (als je er niet van houd kan je dit ook weglaten).
  • Weeg de cous cous af.
  • Maak de bouillon.

Afmaken:

  • Verwarm de grillpan (kan evt ook op de bbq).
  • Als de pan warm is doe de kipfilets in de pan en zet het vuur hoog.
  • Als de kip voorzien is van grillstrepen draaien wij hem om.
  • Als ook deze kant ook voorzien is van grillstrepen draai het vuur laag.
  • Zet de wok(hapjes pan mag ook ) doe hierin 6 eetlepes olie (als je er minder in doet gaat de cous cous plakken).
  • Als de olie warm bakken de ui en knoflook bruin.
  • Doe de tomaat erbij als de tomaat gaar wordt (begint purre te worden) doen we de cous cous erbij.
  • Laat de cous goed warm worden (dan neemt het het vocht gelijk op).
  • Voeg de peper zout(niet te weinig want de cous cous heeft weinig smaak vanzichzelf) rozijnen en de helft van de boullion toe.
  • Blijf roeren tot het vocht is opgenoen voeg nu de rest van de bouillon toe.
  • Even roeren vuur uit 3 min wachten.
  • Doe de cous cous op het bord de kipfilet erop en smullen maar!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters