Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus
Een klassieke, heerlijke banana split met warme banaan, vanille-ijs en een rijke chocoladesaus, ideaal voor een zomerse traktatie!
Porties:
4
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
grove rasp
4 langwerpige schaaltjes
Ingrediënten
▢
4
bananen
▢
1
reep
chocolade
geraspt
▢
20
g
boter
▢
8
bolletjes
vanille-ijs
▢
1
flesje
chocoladesaus
Instructies
Zet 4 langwerpige schaaltjes klaar.
Schil de bananen en rasp de chocolade boven een kom met een grove rasp.
Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur en leg de bananen erin.
Bak de bananen 5 minuten, draai ze voorzichtig rond zodat ze zacht worden, maar heel blijven.
Leg de gebakken bananen in de schaaltjes en schep aan beide zijden van elke banaan een bolletje vanille-ijs.
Schenk wat chocoladesaus over elke banana split en strooi de geraspte chocolade eroverheen.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een glas Moscato d'Asti past goed bij dit zoete dessert.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
45
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch