Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Focaccia met Olijven en Rozemarijn
Geniet van knapperige focaccia met olijven en verse rozemarijn. Dit Italiaanse brood is perfect voor feestjes en als bijgerecht bij je maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
bakblik
Oven
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny pizzadeeg
400 g
▢
1
eetlepel
bloem
▢
250
g
olijven
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Verse
rozemarijn
▢
Pesto
optioneel, voor verfijnen
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht).
Snijd het deeg in zes stukken.
Beleg de helft van het deeg met in stukjes gesneden olijven.
Vouw de andere helft van het deeg erover.
Doop je vingers in bloem en druk het deeg aan.
Bestrooi met bloem en druppel olijfolie over het deeg.
Beleg met extra olijven en garneer met verse rozemarijn.
Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak 10-12 minuten tot goudbruin en knapperig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een glas prosecco.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Brood
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Vegetarisch