Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Wafelrolletjes
Knapperige, zelfgemaakte wafelrolletjes, snel te maken met een heerlijke honing- en kaneelsmaak. Perfect voor bij de thee!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
pan
theelepel
Ingrediënten
▢
50
gram
boter
▢
50
gram
meel
▢
50
gram
suiker
▢
2
eetlepels
honing
▢
Snufje
kaneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Smelt de boter, suiker en honing in een pannetje.
Laat het mengsel lichtbruin worden en haal het van het vuur.
Voeg het meel en de kaneel toe aan het mengsel en roer goed door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep een eetlepel deeg op de bakplaat en maak ronde vormpjes.
Verspreid het deeg goed uit voor een dunne laag.
Laat voldoende ruimte tussen de deegrondjes.
Bak de koekjes 10 minuten in de oven, of totdat ze lichtbruin zijn.
Haal de koekjes uit de oven zodra ze verkleuren.
Rol de koekjes snel op zodra ze uit de oven komen.
Als de koekjes te stijf zijn om te rollen, zet ze dan nog enkele seconden terug in de warme oven.
Geniet van je heerlijke wafelrolletjes!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de wafelrolletjes met een kop thee of koffie voor een extra moment van genieten.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn past goed bij de zoete smaken van de wafelrolletjes.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.02
g
|
Sugar:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden