Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante honing-wafelrolletjes
Deze knapperige Marokkaanse wafelrolletjes met honing en kaneel zijn een perfecte traktatie bij de thee of als zoet tussendoortje.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
eetlepel
Oven
pan
Spatel
Ingrediënten
▢
50
gram
boter
▢
50
gram
meel
▢
50
gram
suiker
▢
2
eetlepels
honing
▢
Snufje
kaneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de boter, suiker en honing in een pan.
Laat het mengsel lichtbruin worden en haal van het vuur.
Voeg direct de meel en kaneel toe en roer goed door tot het egaal is.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Schep met een eetlepel kleine porties van het beslag op de bakplaat.
Smeer de rondjes goed uit tot dunne laagjes.
Laat voldoende ruimte tussen elk rondje.
Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Haal ze uit de oven en rol direct één voor één op terwijl ze nog warm zijn.
Als ze te hard zijn geworden om te rollen, verwarm ze kort opnieuw in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer ze met een glaasje muntthee of een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing bij zoete koekjes.
Voedingswaarden
Calories:
170
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Snack
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden