Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lapin en blanquette
Blanquet van konijn
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
konijn
▢
150
gram
boter
▢
30
gram
bloem
▢
1
liter
kalfsbouillon
▢
12
kleine
ui
▢
1
ei
▢
0,5
deciliter
slagroom
▢
peterselie
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snij het konijn in stukken, smelt 50 gram boter en sauteer hierin de stukken konijn zonder dat ze bruin worden.
Geef er dan de kalfsbouillon bij, voeg er een bosje peterselie bij en breng het aan de kook.
Schil de uitjes en voeg ze na 45 minuten koken bij het konijn.
Laat daarna het konijn nog 30 minuten koken.
Maak van 30 gram boter en de bloem een blanke roux.
Verdun deze met het kookvocht tot er 3 dl. saus overblijft.
Laat deze 20 minuten zachtjes koken en klop de rest van de boter door de saus.
Meng de eierdooier met de slagroom en roer dit mengsel van het vuur af door de saus. L
eg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild
Land van herkomst
Frankrijk