Lapin en blanquette

Blanquet van konijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 konijn
  • 150 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 12 kleine ui
  • 1 ei
  • 0,5 deciliter slagroom
  • peterselie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij het konijn in stukken, smelt 50 gram boter en sauteer hierin de stukken konijn zonder dat ze bruin worden.
  • Geef er dan de kalfsbouillon bij, voeg er een bosje peterselie bij en breng het aan de kook.
  • Schil de uitjes en voeg ze na 45 minuten koken bij het konijn.
  • Laat daarna het konijn nog 30 minuten koken.
  • Maak van 30 gram boter en de bloem een blanke roux.
  • Verdun deze met het kookvocht tot er 3 dl. saus overblijft.
  • Laat deze 20 minuten zachtjes koken en klop de rest van de boter door de saus.
  • Meng de eierdooier met de slagroom en roer dit mengsel van het vuur af door de saus. L
  • eg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk