Lapin en blanquette
Blanquet van konijn
Equipment
Ingrediënten
- 1 konijn
- 150 gram boter
- 30 gram bloem
- 1 liter kalfsbouillon
- 12 kleine ui
- 1 ei
- 0,5 deciliter slagroom
- peterselie
- peper
- zout
Instructies
- Snij het konijn in stukken, smelt 50 gram boter en sauteer hierin de stukken konijn zonder dat ze bruin worden.
- Geef er dan de kalfsbouillon bij, voeg er een bosje peterselie bij en breng het aan de kook.
- Schil de uitjes en voeg ze na 45 minuten koken bij het konijn.
- Laat daarna het konijn nog 30 minuten koken.
- Maak van 30 gram boter en de bloem een blanke roux.
- Verdun deze met het kookvocht tot er 3 dl. saus overblijft.
- Laat deze 20 minuten zachtjes koken en klop de rest van de boter door de saus.
- Meng de eierdooier met de slagroom en roer dit mengsel van het vuur af door de saus. L
- eg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer.