Een klassieke Franse perenclafoutis, gecombineerd met romige kastanjepuree en geserveerd met crème fraîche en madeleines. Een warm en verfijnd dessert!
Schik de schijfjes peer in een beboterde ovenschaal.
Klop in een kom de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem en een snufje zout tot een glad beslag.
Giet het beslag gelijkmatig over de peren in de ovenschaal.
Bak de clafoutis ongeveer 40 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin en stevig is.
Laat de clafoutis iets afkoelen.
Bestrooi met vanillesuiker.
Serveer de clafoutis lauwwarm met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de perenclafoutis met een extra lepel crème fraîche en een paar verkruimelde madeleines voor een luxe afwerking.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een licht gekoelde Muscat de Beaumes-de-Venise past perfect bij dit warme, romige dessert.