Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige limoen passievruchtmeringues
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eiwitten
▢
400
g
fijne kristalsuiker
▢
3
limoenen
▢
1
theelepel
maïzena
▢
4
passievruchten
Instructies
Oven voorverwarmen op 150 °C.
In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt.
Lepel voor lepel 200 g suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt.
Van limoen ½ eetlepels schil raspen, limoenen uitpersen.
Met grote opscheplepel (niet van zilver) maïzena en 1 theelepel limoensap door schuim spatelen.
Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen.
Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken.
Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten.
Oven uitschakelen, maar deur dicht laten.
Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is.
Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren.
In steelpan limoensap met 200 g suiker, ½ eetlepels limoenrasp en 150 ml water tot stroopje inkoken.
Meringues over acht borden verdelen.
Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren.
Saus over meringues schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch