Luchtige limoen passievruchtmeringues

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • 3 limoenen
  • 1 theelepel maïzena
  • 4 passievruchten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt.
  • Lepel voor lepel 200 g suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt.
  • Van limoen ½ eetlepels schil raspen, limoenen uitpersen.
  • Met grote opscheplepel (niet van zilver) maïzena en 1 theelepel limoensap door schuim spatelen.
  • Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken.
  • Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten.
  • Oven uitschakelen, maar deur dicht laten.
  • Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is.
  • Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren.
  • In steelpan limoensap met 200 g suiker, ½ eetlepels limoenrasp en 150 ml water tot stroopje inkoken.
  • Meringues over acht borden verdelen.
  • Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
  • Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren.
  • Saus over meringues schenken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch