Luchtige limoen passievruchtmeringues
AllerHande december 2003
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 400 g fijne kristalsuiker
- 3 limoenen
- 1 theelepel maïzena
- 4 passievruchten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 150 °C.
- In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt.
- Lepel voor lepel 200 g suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt.
- Van limoen ½ eetlepels schil raspen, limoenen uitpersen.
- Met grote opscheplepel (niet van zilver) maïzena en 1 theelepel limoensap door schuim spatelen.
- Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen.
- Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken.
- Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten.
- Oven uitschakelen, maar deur dicht laten.
- Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is.
- Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren.
- In steelpan limoensap met 200 g suiker, ½ eetlepels limoenrasp en 150 ml water tot stroopje inkoken.
- Meringues over acht borden verdelen.
- Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
- Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren.
- Saus over meringues schenken.