Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mango met rode peper, passievrucht en citroenijs
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
rijpe
mango's
▢
1
limoen
▢
½
rode peper
▢
1
el
suiker
▢
500
ml
citroen sorbetijs
▢
2
passievruchten
Instructies
Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango.
Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes.
Snijd minder mooie plakken in stukjes.
Rasp de gele schil dun van de limoen.
Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap.
Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs.
Verdeel de mango erover.
Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
De rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs