Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Medaglioni ai funghi
(kalfsoester met paddestoelen)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
200
gram
gemengde paddestoelen
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
rode Spaanse peper
▢
2
eetlepels
boter
▢
4
takjes peterselie
▢
1
takje
tijm
▢
1
theelepel
kruidenbouillonpoeder
▢
4
kalfsoesters
á 100 gr
▢
zout
▢
2
eetlepels
olijfolie
Instructies
Veeg de paddestoelen met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
Was de peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine
stukjes.
Smelt in een pan 2 eetlepels boter en bak de ui, knoflook en peper op laag
vuur ± 5 minuten.
Knip intussen de peterselie in een kopje fijn, voeg dit aan het uimengsel toe
en bak het ± 1 minuut mee.
Neem de tijmblaadjes van de takjes.
Voeg de paddestoelen aan het uimengsel toe en bak ze al omscheppend ± 5
minuten.
Voeg het bouillonpoeder en 1/2 dl water toe en laat alles nog ± 1 minuut
koken.
Roer de tijmblaadjes erdoor.
Bestrooi de kalfsoesters met zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfsoesters 5-6 minuten; keer ze
halverwege.
Leg de kalfsoesters op 4 borden en schep er de paddestoelensaus over.
Serveer met rijst en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië