Medaglioni ai funghi

(kalfsoester met paddestoelen)

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 eetlepels boter
  • 4 takjes peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 4 kalfsoesters á 100 gr
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Veeg de paddestoelen met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  • Was de peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine
  • stukjes.
  • Smelt in een pan 2 eetlepels boter en bak de ui, knoflook en peper op laag
  • vuur ± 5 minuten.
  • Knip intussen de peterselie in een kopje fijn, voeg dit aan het uimengsel toe
  • en bak het ± 1 minuut mee.
  • Neem de tijmblaadjes van de takjes.
  • Voeg de paddestoelen aan het uimengsel toe en bak ze al omscheppend ± 5
  • minuten.
  • Voeg het bouillonpoeder en 1/2 dl water toe en laat alles nog ± 1 minuut
  • koken.
  • Roer de tijmblaadjes erdoor.
  • Bestrooi de kalfsoesters met zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfsoesters 5-6 minuten; keer ze
  • halverwege.
  • Leg de kalfsoesters op 4 borden en schep er de paddestoelensaus over.
  • Serveer met rijst en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië