Breng een bodempje gezouten water in een pan aan de kook.
Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openstaan.
Spoel de mosselen kort af met koud water en haal ze uit de schelpen.
Zet apart.
Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de prei en wortelen gedurende enkele minuten.
Blus de groenten af met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
Voeg de erwten en schelpjesnoedels toe aan de pan en laat alles ongeveer 10 minuten koken.
Voeg tegen het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met peper en zout (indien nodig).
Bestrooi de soep met gehakte peterselie.
Serveer de soep warm in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze soep met knapperig brood of glutenvrij stokbrood voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past perfect bij de frisse smaken van de soep.